HTML

Tilos Kaland Hazafele

Ekezetes karakterek nelkul meselek az Uton tapasztaltakrol..... Azok koze tartozOm, akiknek azt mondtak volna "Tessek el lehet menni", de nem varta meg,mert mar hivta ot a hegyek vizhangozta oshang.... Samanok, yogik,guruk es partyguruk kozott es kozben persze a civil eletben rejtozkodo, Gutemberg Galaxison felnott ,lassan zarandokka szelidulo vilagjaro mese,vizio,.....vagy Ez mind Igaz? :)

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Utazni vagy roghoz kotodni?

2009.09.17. 17:44 Murugan Bhakti

 

 

Csak kolcson kaptam anyagi testem  Es Ez nagyon vedtelen.

A Nagyvilag ellenem van, csak szalmalangnyi eletem.

Szemelyi SzabadsagOm nincsen, azt kell tennem mit eloir a tortenelem?                                                                        

Ha ellen akarok allni, a babjatekosok felredobnak engem.

Szeretnek viszasullyedni az anyameh bisztonsagos burkaba,vagy elfutni a vilag egy rejtett kis zugaba....hol mesztelen meggyotort testel is varnam a veget, hogy egy Uj szebb vilagba atszalljon a Lelek.      1986 Bp

"Az ember ha lehet eljen egy akkora teruleten amit egy szeker egy nap alatt korbe tud jarni" mondta egyszer egy altam nagyratartott hindu tanito....(hozzateszem utazo predikator, aki Indiatol-Amerikaig ,

 

 

Angliatol-Sri Lankaig, neha par honapra Magyaroraszagon megpihenve de megallas nelkul utazgat.Szokasos ellentmondas, foleg ha Hinduizmusrol beszelunk ahol mindenki a mai napig egymasnak ellentmondo teteleket

egysegben tud latni, a megrokonyodes es a ketej legcsekejebb jele nelkul.Es minden igaz ... mert a mester mondta.Persze a sajat szabajait ha a mester szegi meg , mindenki azt mondja O megteheti, O isten foldi

helytartoja, inkarnacioja, vagy potencialisan azonos nagysag akinek a kritizalasa halalos bun, es elveszi a tanulo minden lehetoseget a fejlodesre.Hat igen az ilyen hozzallas eredmenyekepp nemreg egy ilyen isteni guru aki pedofiliaval

 

es egyebb fajtalankodas vadjaival hagyta maga mogott fenkolt hivatalat, egy Manchester-i kozert eladojakent kilepett az esti muszak utan az utcara, ahol az addig ot koveto es minden kritikajat visszafolyto tanitvanya egy kessel varta.

25 kesszuras vetett veget a "helytarto" foldi kudarcanak.....az angol nep pedig alairasokat gyujtott a gyilkos vedelmere.

 

Persze a mai napig el bennem a meggyozodes , hogy koztunk jarnak a mesterek az igazi megvalositottak,akik mar nem kerik a penzed, legfeljebb az alap eltszuksegletekhez fogadnak el barmit.

Egyszer valahol halottam egy mondast: Az igazi mester semmit sem fogad el addig , mig be nem fejezte a tanitast.Azota ha barhol azt hallom -Add nekem a vagyonod, az szabadit meg a foldi kotelekeidtol....hat a joerzes biztos nem fog el.

 

Legujabban rendszeres latogatoja vagyok egy delindiai bhakti mozgalomhoz tartozo Muruga templomnak ahol az altalanos adomany merteke nehany paisatol , par rupiaig terjed. Sot lattam olyat is amikor egy idos neni a nagyob cimletet az adomanygyujto talcajara ejtve , nyugodt, mela,lassu mozdulatokkal valogatta ki az altala igenyelt "visszajarot".

Ezt talan europaban senki nem tenne meg.Minnel feltunobben adjuk a hasonlo esetekben a leheto legnagyobb cimleteket. Bucsucedulakal es egyhazadobefizetesi bizonylatokal szorgalmasan igazolnank milyen kozel jarunk mar isten orszagahoz.

Vajon szuksege van Istennek merhetetlen vagyonra papir vagy szamlapenzben merve amikor Ove az egesz teremtes? Sose volt mase.

Persze az adomanyozas jo. A szerzetes vagy brahmin is eszik , furdik , alszik...es ehez szuksege van tamogatasra, hogy vegezhesse az aldozast a tanitast.De az meg ot is csak hatraltatja ha napszemuveges, Bentlis, szolgakkal korulvett milliomost csinalnak belole a kovetok.....az o utjanak is megvannak a buktatoi, kisertesei.....

A mesterek utjan szokasos demononok ott allnak minden kanyarban, es neha a tanitvanyok taplaljak ezen ellensegeket.

Kamaszkent is lazadtam mar a konformista szentek ellen.Felboszitett a katolicizmus ketszinusege, a Vatikan hatalommaniaja, vagyonfelhalmozasa.A lazadas tulnott fejletlen szemelyisegemen. Mar nem a tanitast elhagyo, lemondas helyett haracsolokat, hanem magat az eredeti tanitokat es magat Istent kezdtem szidni.Az erre a tevutra kerules nagyon egyszeruen ment .

A Rock nagyon hoditott a nyolcvanas evek kozepen. A metal bandak egy resze okultista szovegekkel mutatta, a legvadabb, lazado, negativpeldakat.A kamaszok kozott pedig aki "kemeny volt" ,punk, skinhead vagy rocker lett.Az eroszak ferfiasnak tunt a 15-16 evesek koreben es az elborult neorutikus dalszovegek , versek igazi reneszanszukat eltek a magyar undergrounban.

Emlekszem az elso gimnaziumi farsangra a "Laszloban" ahova persze csak belogtam, keresve az elvesztett altalanos iskolas tarsaim kozelseget.Valaki odajott es a korszaknak megfelelo "ragyogo" otletkent az 5 miligrammos seduxen egy levelnyi mennyiseget ajallota 2 dl vodkaval.Bele se gondoltunk , lenyeltuk egy pillanat alatt...., hogy hogy kerultunk a Vaci utcai Tavernaba, az akkor kommunista, Mc Donalds nelkuli Budapest egyetlen fiatalok es kulfoldiek altal felkapott burgeresebe Kobanyarol? A mai napig nem tudom.

Verseket mar akkor is irogattam, par piszkozat es kesznek erzett alkotas a zsebemben lapult.

A megbomlott agyi kemiai egyensuly es az elismeresre vagyas, a tanulmanyokbol ismert kolto hosok es a frissen tuningolt onbizalmam alkalmi Petofi-ken parancsolt az asztal tetejere, ahol magamat elkialtva ismeretlen farsangi jelmezes diakok kozott sajat verseimet kezdtem szavalni.A hatas elsopronek bizonyult.

Apaca jelmezbe oltozott fiatal diaklanyok gyuruje vett korul hirtelen es kerleltek had masoljak le a verseket.....persze mi mas kellett volna egy kamasz fiu egojanak?

A versek vadak , lazado hangulatuak voltak mind a kor ,mind a korosztaly kovetelmenyeinek megfelelve....mar csak egy lepes volt , hogy ezek zenei keretet keresve dalla szulessenek.

Akkor mar tulvoltunk a csaladdal a masodik nagy koltozesen, hatrahagyva az artatlan gyerekkor biztonsagos es ismert kozeget.Lakotelepi srac lettem ,szilaj ,kemeny.Hamar talaltam bandat akik a telepen osszeverodve hasonlo ferfivavalasi problemakkal kuzdottek es meg a Metalt is szerettek mint en.Az egyik fiu Lucky , hogy ha rejthetem szemelyet ilyen  alnev moge, hamar kozelkerult hozzam.Tipikus "A" him volt, a korosztalyaban, es en mint maganyos farkaskent felnovo harcait egyedul megvivo , a varos egy masik prolinegyedeben megedzett utcagyereke rajottem, negy okol tobbet ut mint ketto.

Lucky apja dobos volt egy tanczenet jatszo rendezvenyzenekarban. Igy volt eselyunk, hogy megtegyuk az elso lepeseket a zenekaralapitas fele.Neki adott volt a palya dobolni kezdett Laciba szarnyai alatt.En pedig a fejembe vettem, hogy gitaros leszek.

A pengetos hangszer kozel alt hozzam, igaz a nagypapam altal inkabb nepiesebb formajaban, citerakent jelent meg csaladias esteinken a nagyszuleimnel.

Ragyogo kek szemu igazi parsztkornyezetbol a fovarosbaszakadt klasszikus magyar ember volt a nagyapam.Az a fajta akinek erkolcsi merteke es allando termeszetes eleganciaja mindvegig a legszebb peldat adta egesz eletemben.A csalad nem volt gazdag, de tudtam ra tudok hatni , hogy hangszert vegyen nekem.Talan 1985 vagy 86 tele lehetett karacsony elott az az ev amikor eletem legnagyobb hava esett Pestre.Az iskolakban hoszunetet rendeltek el az emberek munkaba se tudtak menni a farkasordito hidegben.De a papa megigerte es utnak is indult velem a varos kozepere.A buszok csuszkalva ,szuszogva, neha csak az leszalt utasok taszajtasanak erejevel tudtak

 

kiallni a megalojukbol.Kerekuk zokkenve talata meg a vekony kijart jeges kereknyomot a holepte utakon.Meg a belvaros is vastag hotakaroba burkolozva koszontott minket es a gyalogosok a buszok mintajara egyetlen labfejnyi savban csoszogtak , botladoztak kigyozo sorokban a koruton.....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tiloshaza.blog.hu/api/trackback/id/tr231388832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása